FC România se pregăteşte de o nouă aventură în Cupa Angliei

FC România este pregătită de o nouă aventură în Cupa Angliei, cea mai veche competiţie fotbalistică din lume. Gruparea „tricoloră” care în ediţia precedentă a reprezentat o adevărată surpriză la prima participare, ajungând până în al doilea tur al calificărilor, va da piept cu Whitton United, din Liga a 9-a, în runda extrapreliminară, meciul fiind programat pe 15 august.
„Anul trecut ne-au scos din FA Vase, nu ştiu cum sunt anul acesta. Eu sper să mergem mai departe. Mi-aş dori să depăşim performanţa de anul trecut”, a declarat Ionuţ Vintilă, președintele grupării londoneze.
Dacă va trece de Whitton United, FC România va întâlni în runda preliminară câştigătoarea dintre Hertford Town şi Kirkley-Pakefield.

Parcurs excelent în ediţia precedentă a Cupei Angliei

FC România a avut un parcurs fenomenal la prima sa participare în Cupa Angliei, reuşind să ajungă până în al doilea tur al calificărilor, unde a fost învinsă cu 3-2 de Sutton United, echipă din Liga a 6-a a Angliei. Până la confruntarea cu Sutton United, echipa românilor din Anglia le-a învins, rând pe rând, pe Haverhill Rovers (3-0 după rejucare, scorul în prima întâlnire fiind 0-0), în runda extrapreliminară, Heybridge Swifts (2-1), în runda preliminară, şi AFC Sudbury (3-1), în primul tur al calificărilor.

Angrenată şi în FA Vase

FC România este angrenată şi în FA Vase, o competiţie dedicată echipelor din ligile inferioare. „Lupii din Hertfordshire” vor trata cu maximă seriozitate şi această competiţie. Astfel, formaţia condusă de Ionuţ Vintilă va intra direct în turul doi al calificărilor, unde va da piept cu învingătoarea dintre Baldock Town şi St. Margarestbury.
„Şi această Cupă o vom trata cu maximă seriozitate. Cu cât mai multe tururi trecute, cu atât mai bine pentru noi ca şi club, dar obiectivul principal rămâne promovarea într-o ligă superioară”, a mărturisit Ionuţ Vintilă.